Keresőoptimalizálás taktikák

A SEO alapjai

Ha online marketing, akkor bizony a SEO elengedhetetlen része kell, hogy legyen a stratégiádnak. Az angol „search engine optimization”, azaz keresőoptimalizálás kifejezés abban segít neked, hogy minél jobb helyen jelenjen meg a weboldalad a keresőmotorok, így például a Google találati listájában. Ez értelemszerűen neked annyit jelent, hogy több ember fog rátalálni az oldaladra a weben, és anélkül jutnak el hozzád, hogy fizetnél a hirdetésekért. A fizetett hirdetések hátránya, hogy a legtöbb esetben a nagyobb látogatószám csak addig tart ki, amíg költesz. Ezzel szemben a SEO lehetővé teszi azt, hogy megállás nélkül jöjjön rengeteg ember az oldaladra, még akkor ha, te nem hirdetsz. A keresőoptimalizálás lényege persze természetesen nem pusztán a folyamatos látogatottság növelés. Egy profi SEO szakember kizárólag a vállalkozásod számára releváns szavakra és kifejezésekre juttatja előre az oldalad, hiszen ezek azok a kulcsszavak, amelyek a valódi érdeklődőket hozzák. Elvégre a legvégső cél az, hogy új vásárlók jöjjenek az oldaladra. Ezt organikus módon úgy érheted el, ha a Google találati listájában megtalálják az oldaladat azok, akiknek szüksége van a termékedre vagy szolgáltatásodra.

Bár a keresőoptimalizálás az online marketing egyik leghatékonyabb eszköze, rendkívül rizikós is tud lenni. Fontos, hogy a SEO szakember értse a dolgát, máskülönben csak kidobott idő és pénz az egész, sőt, talán még rosszabb helyzetbe is kerülhet az oldalad a Google büntetései miatt, mint ahonnan elkezdted. A SEO magába foglal rengeteg dolgot, a részletes konkurencia elemzéstől az oldal technikai hátterének vizsgálatáig. Az online marketing ezen ágában különösen fontos az, hogy folyamatosan követve legyenek a legaktuálisabb trendek, máskülönben nem lehet hosszú távú eredményeket elérni.

Megfelelően végezve a keresőoptimalizálás sorsdöntő lehet a céged jövőjét illetően, viszont ehhez mindenképpen van ahhoz, hogy a megfelelő SEO szakember lássa el a feladatot. Időigényes megcsinálni, de hosszú távon temérdek extra organikus látogatóra tehetsz szert, akik valóban érdeklődnek a termékeid iránt. További SEO tanácsokat a TaktikaiSEO weboldalán olvashatsz.